De Ledger Nano S wallet is de meest gebruikte hardware wallet voor cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en velen andere cryptovaluta. Op deze pagina vergelijk je alle aanbieders van deze wallet en vind je tevens een nuttige handleiding voor het eerste gebruik.

Verbinden

Handleiding en instructie

 1. Verbind de Ledger Nano S met je pc of laptop
  Wanneer de Ledger Nano S binnen is, verbind je deze als eerst aan je pc of laptop. Op het scherm van de Ledger verschijnen nu de instructies om de hardware wallet in te stellen. Aan de hand van de twee knoppen aan de bovenkant van de wallet kun je navigeren in het menu. Met de linkerknop kun je naar boven of links navigeren, met de rechterknop kun je naar rechts of naar beneden navigeren. Door beide knoppen tegelijkertijd in te drukken bevestig je een keuze.
 2. Maak een nieuwe wallet aan en creëer een backup (recovery seed)
  Je kunt er voor kiezen een nieuwe wallet aan te maken. Heb je al een Ledger wallet, dan kun je er ook voor kiezen een bestaande wallet in te laten. We gaan ervan uit dat je een nieuwe wallet wil aanmaken. Je krijgt bij het instellen van een nieuwe wallet 24 woorden te zien. Noteer deze zorgvuldig op het meegeleverde kartonnen velletje. Mocht de Ledger Nano S ooit kapot of verloren gaan, dan kun je met behulp van deze 24 woorden je bestaande wallet inladen op een nieuwe Ledger Nano S. Zo kun je je cryptocurrency nooit verliezen. Tip: maak twee velletjes met deze 24 woorden en leg één velletje neer bij iemand die je volledig vertrouwd, zoals je familie. Wanneer je huis afbrandt inclusief het backup papiertje en de Legder, dan heb je altijd nog een extra backup liggen in een ander huis.
 3. Kies een pincode
  Kies je en onthoud een zelfgekozen viercijferige pincode. Deze pincode moet iedere keer worden ingevoerd wanneer je de wallet start of wanneer je een transactie wil maken. Bevestig de pincode en zorg er dus voor dat je deze niet vergeet. Vergeet je deze code toch? Dan kun je met behulp van de recovery seed alsnog je cryptovaluta’s inladen op een nieuw apparaat en vervolgens een nieuwe pincode instellen. De pincode is in tegenstelling tot de recovery seed namelijk alleen gekoppeld aan het fysieke apparaatje zelf.
 4. Installeer Ledger apps
  Je Ledger Nano S is geinstalleerd en bijna klaar voor gebruik. Je moet nu alleen nog de bijbehorende apps installeren voor bijvoorbeeld een Bitcoin of Ethereum wallet. Deze apps kun je downloaden op de website van Ledger. Ten eerste dien je de Ledger Manager te downloaden. In deze app kun je vervolgens verschillende wallets downloaden. Standaard worden de Ethereum en Bitcoin wallet al voor je geïnstalleerd. Wil je bijvoorbeeld een wallet creëren voor Ripple of Ark? Dan dien je hiervoor zelf een wallet te installeren via de Ledger Manager. Deze app werkt heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Let op: er is wel een beperkte geheugencapaciteit op het apparaat. Hierdoor kun je niet tientallen verschillende wallets aanmaken. Wel is het mogelijk om enkele wallets te deinstalleren om zo ruimte te maken voor nieuwe apps. Je cryptovaluta gaan hierdoor niet verloren: wanneer je de verwijderde app opnieuw installeert verschijnt jouw balans van de desbetreffende cryptocurrency weer.
 5. Geniet van de Ledger Nano S
  Je hebt de hardware wallet nu volledig geconfigureerd en is de Ledger is volledig klaar voor gebruik. Je zal merken dat de Ledger erg fijn en veilig werkt. Iedere transactie moet worden geverifieerd op het apparaat. Tevens werkt het verzenden en ontvangen van cryptocurrencies erg makkelijk op het apparaat.

Ledger Nano S

Is de Ledger wallet betrouwbaar?

Van alle typen cryptocurrency wallets is een hardware wallet de meest veilige optie. Een Ledger Nano S is betrouwbaar: de wallet heeft nog nooit te maken gehad met een grote hack en iedereen die zorgvuldig omspringt met zijn of haar backup kan er dus op vertrouwen dat het een veilige wallet betreft. Het gebruik van een desktop wallets, online wallets of het opslaan van je cryptovaluta op exchanges zijn veel onveiligere opties dan de Ledger Nano S wallet of andere hardware wallets.

Most Popular Topics

Editor Picks