Binance logoBinance is opgericht in 2017 en in een mum van tijd uitgegroeid tot de grootste cryptocurrency exchange ter wereld qua handelsvolume. Op de Binance exchange is het mogelijk tientallen populaire cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Heb je je nog niet geregistreerd? Registreren kan geheel gratis op Binance.com en is gepiept in slechts 10 seconden:

Waarom kiezen voor Binance? De belangrijkste voordelen:

  • Zeer veilig en gebruiksvriendelijk, veel traders prefereren Binance boven andere exchanges zoals Bittrex, Kraken of Bitfinex.
  • Slechts 0,05% tot 0,1% commissie per trade, veel lager dan bijvoorbeeld Bittrex of Coinbase (0,25%). Wanneer je Binance Tokens (BNB) gebruikt, betaal je slechts 0,05% commissie!
  • Meestgebruikte crypto exchange ter wereld, met het hoogste handelsvolume.
  • Ruim aanbod aan cryptocurrencies. Regelmatig listings van nieuwe projecten.
  • Naast een gebruiksvriendelijke desktop versie is er een handige app voor mobiel (Android en iOS).
  • Multiple Coin Support: je kunt niet alleen een breed scale aan cryptocoins kopen met Bitcoin (BTC), maar er zijn ook markten voor Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Binance Coin (BNB).

Wat is Binance.com?

De Binance exchange is na hun ICO in 2017, in zeer korte tijd uitgegroeid tot de grootste cryptocurrency exchange in de wereld qua handelsvolume. Dit heeft de exchange voornamelijk te danken aan de lage transactiekosten (maximaal 0,1%) en de hoge gebruiksvriendelijkheid. Zeer populaire cryptovaluta’s zijn verkrijgbaar op de exchange en wekelijks worden tevens enkele nieuwe, veelbelovende projecten toegevoegd. Veel mensen denken dat Binance is opgericht in China, waar de regering streng is wat betreft crypto. Maar dat is niet juist. De beurs is opgericht in Tokio, Japan. Het land staat bekend als één van de meest cryptovriendelijke landen in de wereld, waardoor we niet hoeven te vrezen dat de exchange op korte termijn zijn deuren moet sluiten. Tot slot is de exchange uitstekend geschikt voor dit hoge handelsvolume: het bedrijf stelt 1,4 miljoen transacties per seconden aan te kunnen op het platform. Binance is dus zeer goedkoop en snel.

Fees

Een van de grootste voordelen van de Binance exchange is dat de fees relatief laag zijn. Voorheen waren Poloniex en Bittrex de populairste platformen voor crypto trading, maar zij hanteren een veel hogere commissie (0,25%) per trade. Wanneer je voor €10.000 ethereum koopt op Bittrex, betaal je dus €25 commissie. Op Binance is de standaard fee 2,5 keer zo laag: 0,1%. Bij de aanschaf van €10.000 aan ethereum betaal je op Binance dus slechts €10 aan fee. Wanneer je BNB Tokens aanschaft is dit zelfs €5 (€0,05% fee). Dit scheelt bij een dergelijke trade dus enkele tientjes.

Apparaten

Binance is uiteraard te vinden via de desktop versie op Binance.com. In tegenstelling tot veel andere platformen biedt Binance ook een handige mobiele app voor iOS én Android. Zo kun je ook op je mobiel heel eenvoudig handelen in Bitcoin, Ethereum of andere cryptocurrencies. De Android app is verkrijgbaar in de Google Play Store. De Binance app voor iOS moet nog goedgekeurd worden door Apple, maar kan reeds gedownload worden op Binance.com.

Handleiding: Hoe werkt Binance?

Account openen

  1. Ga naar de registratiepagina van Binance (de code die je ziet staan is een verwijzing naar ons, dit zorgt ervoor dat we een kleine vergoeding ontvangen. Bedankt!)
  2. Vul je naam, gewenst wachtwoord en email adres in.
  3. Verifieer je email adres in de mail die je ontvangt, en je bent geregistreerd!

Account openen

 

2-factor authentication (2FA) inschakelen
Nadat je voor het eerst bent ingelogd is het verstandig om direct 2FA in te schakelen via Google Authenticator. Dit zorgt ervoor dat je telkens op een veilige manier kunt inloggen, namelijk aan de hand van een tweede sleutel vanaf je mobiel. Belangrijk: je krijgt een code als 2FA backup. Bewaar deze code goed! Wanneer je je telefoon kwijtraakt kun je met deze code alsnog toegang krijgen tot je account.

Het cryptocurrency traden kan beginnen!

Nu kun je starten met het traden van cryptocurrencies. Je kunt een breed scale aan coins kopen tegen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Koop daarom eerst BTC of ETH met iDeal bij één van de onderstaande wisselkantoren, en verzend deze munten vervolgens naar je wallet op Binance. Daarna kun je overgaan tot het kopen van diverse cryptocurrency coins. In onderstaande video kun je goed zien hoe je diverse altcoins kunt kopen op Binance:

Review en ervaringen: Is Binance betrouwbaar?

Uit eigen ervaring kunnen wij stellen dat Binance het meest fijne en gebruiksvriendelijke cryptocurrency platform van dit moment is. Wij besparen zo’n 80% aan fees met het handelen op Binance in vergelijking met bijvoorbeeld Bittrex. Daarnaast is het platform gewoon erg fijn in gebruik.

Ook ervaringen van mede cryptocurrencytraders is zeer positief. Veel traders prefereren deze exchange inmiddels boven platformen als Bittrex en Poloniex. Vooral door de lage fees (0,05 tot maximaal 0,1%), gebruiksvriendelijkheid en het feit dat er zeer regelmatig de meest interessante nieuwe projecten worden toegevoegd aan het platform.

Screenshot
Screenshot van de homepage van Binance.com

Most Popular Topics

Editor Picks