Exchange Bitfinex is opgericht in 2012 in Hongkong. Na Binance is het de meest populaire cryptocurrency exchange. Het is een exchange die zich richt op de gehele wereld maar oorsprong heeft in Azië. Voorheen was Bitfinex vooral populair onder Amerikanen, maar sinds 2017 heeft de exchange besloten niet langer inwoners van de Verenigde Staten toe te laten in verband met strengere eisen vanuit dat land. Momenteel heeft Bitfinex zo’n 10% van het handelsvolume van Bitcoin in handen. Dit betekent dat er dagelijkse enorm veel Bitcoin transacties plaatsvinden naast velen altcoins die ook verhandelbaar zijn op het platform.

Bitfinex logo

Waarom kiezen voor de Bitfinex exchange? De belangrijkste voordelen:

  • Bitcoin en velen altcoins kun je direct traden tegen USD en zelfs EUR. In vergelijking: op Bittrex en Binance kun je alle altcoins alleen verhandelen tegen BTC.
  • In 2016 was er een grote Bitfinex hack: maar liefst 120.000 bitcoins werden gestolen ter waarde van toentertijd 72 miljoen dollar. Alle gebruikers werden gecompenseerd. Dit betekent dat zelfs bij een grote hack zij zich overeind hebben kunnen houden. Na de hack zijn er enorm veel beveiligingsmaatregelen getroffen om een nieuwe hack te voorkomen. Dit maakt het een betrouwbare en veilige exchange.
  • Het is een exchange met enorme handelsvolumes. Dit maakt dat je je coins snel en gemakkelijk kwijt raakt wanneer je er vanaf wil tegen marktconforme prijzen.
  • Deposits en withdrawals worden snel afgehandeld. Uitbetalen of geld storten via je bankrekening (overschrijving) is ook mogelijk.
  • Bitfinex heeft handige apps voor zowel iOS als Android waardoor je vanuit je broekzak direct kun traden.
  • De fees liggen tussen 0,1-0,2%. Ter vergelijking: Binance heeft lagere fees, Bittrex hogere fees.

Meer over Bitfinex.com

Bitfinex heeft niet zo’n groot aanbod als bijvoorbeeld Binance als het gaat om altcoins. Toch zijn er nog vele interessante projecten handelbaar op het platform zoals NEO, DASH en Ethereum. Het grote voordeel van Bitfinex is dat je alle munten direct kunt traden tegen dollars (USD) en zelfs euro’s (EUR). Dit kan een enorm voordeel zijn wanneer we in een ‘bear market’ zitten waar de bitcoin koers of altcoins koersen gedurende een bepaalde periode flink dalen. Je zet deze munten namelijk gemakkelijk om naar USD of EUR, indien je wil zelfs via een handige iOS app.

In 2016 werd Bitfinex getroffen door een hack van maar liefst 120.000 bitcoins, die vertegenwoordigden toentertijd een waarde van meer dan 72 miljoen dollar. De meest exchanges zouden direct failliet gaan bij zo’n hack. Bitfinex kon het zich echter veroorloven om de getroffen gebruikers te compenseren. Na de hack werden veel veiligheidsmaatregelen getroffen. Dit zul je merken wanneer je gaat traden op deze exchange: er zijn enorm veel optionele beveiligingsopties die je kunt instellen om een kans op een hack nog kleiner te maken.

Review en ervaringen: Is Bitfinex betrouwbaar?

Uit eigen ervaringen kunnen wij stellen dat we na Binance het meest gebruik maken van de exchange Bitfinex. Het is zoals gezegd een groot voordeel dat je je bitcoins en altcoins direct kunt verhandelen tegen dollars (USD) of euro’s (EUR). Daardoor kun je snel en gemakkelijk verschillende altcoins kopen en verkopen. Daarnaast is het een grote, veilige exchange die al sinds 2012 bestaat en gebruikers in het verleden volledig heeft gecompenseerd bij een hack.

Screenshot
Screenshot van de homepage van Bitfinex.com

Most Popular Topics

Editor Picks