Bitonic bestaat al sinds 2013 en is daarmee een van de eerste Bitcoin exchanges in Nederland. Drie middelbare school-vrienden waren in dat jaar geinteresseerd geraakt in de Bitcoin en besloten een wisselkantoor op te richten. En niet zonder succes. Inmiddels is Bitonic uitgegroeid tot de plaats waar de meeste Nederlanders bitcoins kopen en verkopen.

Bitonic logo

Wat is de Bitonic exchange en hoe werkt het?

Op Bitonic.nl kun je zoals gezegd heel eenvoudig bitcoins kopen en verkopen met iDeal. Het werkt als volgt: je typt het gewenste aantal btc in die je wil kopen. Dit kan uiteraard ook een gedeelte van één Bitcoin zijn, bijvoorbeeld ter waarde van 100 euro. Dit is tevens het minimale bestelbedrag bij dit wisselkantoor. Vervolgens vraagt Bitonic om je rekeningnummer te verifieren om fraude te voorkomen. Dit duurt maximaal één dag. Daarna kun je je gewenste hoeveelheid Bitcoins kopen met iDeal.

Bij het afrekenen wordt gevraagd om een Bitcoin adres. Weet je niet wat dit is? Wij lichten het toe:

Een bitcoinadres kun je zien als een rekeningnummer voor jouw bitcoins. Uiteraard niet bij een bank. In de Bitcoin wereld wordt gebruik gemaakt van Bitcoin wallets. Iedereen kan zelf bitcoinadressen aanmaken met behulp van een digitale portemonnee die we de Bitcoin wallet noemen. Het adres die je toegewezen krijgt kun je gebruiken om bitcoins te ontvangen en te versturen. Je wallet kun je beheren door middel van een toegangssleutel. Hierdoor heb alleen jij toegang tot de portemonnee. Bitonic geeft overzichtelijk aan welke wallets je het beste kunt gebruiken:

1. Het makkelijkste is een online wallet, zoals bij Coinbase. Dit is niet de meest veilige optie, hoewel van de online wallets Coinbase wel wordt gezien als de meest veilige online wallet. Coinbase is nog nooit gehackt en de grootste online wallet van de Verenigde Staten en de wereld. De kans dat je Bitcoins daar gehackt worden, is klein.
2. Er zijn enkele mobiele wallets verkrijgbaar. Deze zijn enorm handig wanneer je regelmatig betalingen doet met Bitcoin. Wil je gewoon bitcoin kopen en deze een tijd laten staan? Dan kun je beter een online wallet of een hardware wallet gebruiken.
3. Een desktop wallet is een derde optie en deze optie is veiliger dan bovenstaande twee opties. Je beheert namelijk een wallet op je desktop. Let wel op: sla je private keys (toegangssleutel) goed op, ook op een fysieke plaats. Wanneer je desktop kapot is of gestolen wordt, ben je anders je Bitcoins kwijt.
4. De meest veilige optie is een offline wallet, ofterwel een hardwarewallet. Dit is een wallet die je via een USB kabel kunt aansluiten op je pc of laptop. Hardware wallets zijn doorgaans bijna onmogelijk om te hacken, omdat je bij iedere transactie offline op het apparaatje de transactie moet verifiëren. De meest gebruikte hardware wallet is de Leder Nano S.
5. Wil je gaan handelen op een exchange? Bijvoorbeeld om met de bitoins andere cryptocurrencies te gaan kopen? Dan heb je bovenstaande wallets niet nodig. Meld je aan bij een exchange zoals de meest gekozen exchange Binance, en laat je bitcoins tijdens de bestelprocedure op Bitonic direct versturen naar je bitcoin adres die je bij Binance hebt verkregen.

Wanneer je je bitcoins weer wil verkopen, bijvoorbeeld doordat je flinke winst hebt gemaakt, dan kun je ook uitstekend terecht bij Bitonic. Het bedrijf neemt grote hoeveelheden BTC in één keer aan en doorgaans staat het bedrag de volgende dag al op je bankrekening. Je kunt zelfs tegen een meerprijs een spoedbetaling aanvragen. Op dezelfde dag worden de euro’s nog gestort op je bankrekening.

Bitonic.nl ervaringen en review: is het betrouwbaar en veilig?

In Nederland is Bitonic de meest betrouwbare exchange als het gaat om het kopen en verkopen van Bitcoin. Wij maken al jaren gebruik van Bitonic en kunnen alleen maar positief zijn over deze exchange. De klantenservice is uitstekend en goed bereikbaar, je krijgt binnen één dag je geld wanneer je Bitcoins verkoopt en het bedrijf heeft de meeste ervaring van alle exchanges in Nederland. Het bedrijf heeft inmiddels al meer dan 350.000 bitcoins verkocht, zonder problemen. Reken maar uit! Het enige nadeel van Bitonic is dat je er tot op heden alleen maar Bitcoins kunt kopen en verkopen. Andere cryptocurrencies zul je moeten kopen via op andere exchanges zoals Binance.

Screenshot
Screenshot van de homepage van Bitonic.nl

Most Popular Topics

Editor Picks