Bittrex is één van de eerste cryptocurrency exchanges ter wereld voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het is tevens een zeer veilige exchange, het is nog niet eerder gehackt. Na Binance.com en Bitfinex.com heeft de Bittrex exchange het hoogste handelsvolume te wereld. Tevens zijn er enorm veel cryptocurrencies (altcoins) te vinden op het platform.

Bittrex logo

Bittrex exchange: de voordelen en nadelen

Voordelen

  • Zeer gebruiksvriendelijk, snel en veilig. Nog niet eerder gehackt.
  • Na Binance en Bitfinex de grootste exchange ter wereld.
  • Veel altcoins zijn te vinden op Bittrex.

Nadelen

  • Hoge fees: de commissie ligt op 0,25% per trade (ter vergelijking: Binance heeft 80% lagere transactiekosten).
  • Er zijn alleen Bitcoin en Ethereum markten beschikbaar. Dit betekent: je kunt altcoins niet direct verhandelen tegen euro’s of dollars. Je zal eerst bitcoin moeten kopen op bijvoorbeeld Bitonic.nl. De bitcoins kun je vervolgens sturen naar Bittrex, waarna je altcoins kunt kopen met deze btc’s.
  • Direct geld storten met iDeal of bankoverschrijving niet mogelijk.

Hoe werkt het?

Altcoins kopen en verkopen op deze exchange werkt als volgt. Meld je eerst aan bij Bittrex. Zoals gezegd kun je niet direct geld storten naar Bittrex. Je koopt eerst bitcoins op bijvoorbeeld Bitonic.nl (makkelijkste optie). Vervolgens kun je deze bitcoins direct laten versturen naar je bitcoin adres op Bittrex. Je eigen adres vind je onder ‘Wallets’ in het menu. In de lijst met coins zoek je naar Bitcoin (‘BTC’). Klik op het plusje die je naast BTC ziet staan. Nu wordt jouw eigen bitcoin adres bij Bittrex gegenereerd. Dit adres kun je vervolgens invullen bij je bestelling van Bitonic. Het bedrijf Bitonic zorgt er vervolgens voor dat de bitcoins direct naar je wallet op Bittrex wordt verstuurd. Nadat je dit ontvangen hebt (dit kan maximaal een half uur duren), kun je op de exchange diverse andere cryptocurrencies kopen tegen Bitcoin.

Review en ervaringen: Is Bittrex.com betrouwbaar?

Onze ervaringen zijn al jaren positief met Bittrex als het gaat om gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Tevens is het zeer betrouwbaar: Bittrex is nog niet eerder gehackt. Wij handelen echter momenteel vaker op Binance, vanwege de 80% lagere fees en het feit dat de meeste interessante projecten eerst op Binance tevoorschijn komen.

Screenshot
Screenshot van de homepage van Bittrex.com

Most Popular Topics

Editor Picks