Bl3p heeft dezelfde look and feel als Bitonic en dat is niet voor niets: het is ook onderdeel van het Nederlandse Bitonic. Bl3P richt zich in tegenstelling tot Bitonic echter niet alleen op de Nederlandse maar ook op de Europese markt. Doordat het bedrijf onder Bitonic valt kunnen we het als zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar aanmerken: het is een volwaardige financiële instelling die aan alle voorwaarden en reguleringen vanuit Nederland voldoet.

Bl3p logo

Wat is Bl3p en hoe werkt het?

Bl3p werkt erg gebruiksvriendelijk. Omdat het een Nederlandse instelling is kun je direct geld storten met iDeal om vervolgens direct bitcoins te kunnen kopen. Ook het verkopen van bitcoins gaat eenvoudig: je kunt als je wil binnen één werkdag je euro’s op je bankrekening hebben staan omdat Bl3p is gekoppeld aan Nederlandse banken. Wat zijn de grootste voordelen van deze exchange? We zetten ze voor je op een rij:

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk handelsplatform waar gebruikers aan elkaar bitcoins kunnen kopen en verkopen. Ben je een handelaar die regelmatig wil handelen? Dan is Bl3p een betere optie dan Bitonic.
  • Direct euro’s storten met iDeal.
  • Een betrouwbaar Nederlands bedrijf die onder Bitonic valt.
  • Niet alleen bitcoins kopen en verkopen is mogelijk, ook Bitcoin Cash en Litecoin zijn verhandelbaar.

Nadelen

  • Bl3p hanteert een fee van 0,25%. Dit is een stuk hoger dan op een exchange zoals Binance (80% lagere transactiekosten).
  • Een uitgebreide ID-verificatie is vereist voordat je gebruik mag maken van het handelsplatform. Omdat het in Nederland is gevestigd, vrezen gebruikers dat de gegevens wellicht ooit gedeeld moeten worden met de Belastingdienst.

Review en ervaringen: De betrouwbaarheid van Bl3p

Wij hebben positieve ervaringen met deze exchange. Is Bl3p betrouwbaar? Jazeker. Het valt onder Bitonic, een zeer gerenommeerd bitcoin bedrijf in Nederland met een uitstekende klantenservice en gebruiksvriendelijkheid. Tevens kun je direct euro’s storten op je account met iDeal en daarmee vervolgens bitcoins, litecoins en bitcoin cash-tokens kopen van andere gebruikers. Wanneer je dagelijks wil handelen raden wij Bl3p aan. Wil je eenmalig een aantal bitcoins kopen om deze bijvoorbeeld te gebruiken om vervolgens altcoins te kopen? Dan raden we Bitonic aan waar je zeer gemakkelijk bitcoins kunt kopen zonder uitgebreide ID-verificatie. Je kunt je bitcoins dan versturen naar een andere exchange waarmee je vervolgens altcoins naar keuze kunt kopen.

Screenshot
Screenshot van de homepage van Bl3p.eu

Most Popular Topics

Editor Picks