Changelly biedt de mogelijkheid om bitcoin en meer dan 80 altcoins direct tegen elkaar uit te wisselen tegen een commissie van 0,5%. De service heeft geleid tot meer dan 700.000 klanten en er vinden maandelijks talloze transacties plaats ter waarde van meer dan 50.000 BTC. Changelly heeft diverse belangrijke partnerships gesloten zoals met Jaxx, Coinmarketcap, Bittrex, Coinpayments en andere gerenommeerde cryptobedrijven. Het is dan ook een zeer veilig, gebruiksvriendelijk en vertrouwd wisselkantoor voor Bitcoin en andere cryptocurrency.

Changelly

Hoe werkt Changelly?

Op Changelly kun je heel eenvoudig en snel Bitcoins en altcoins kopen. Dit kan niet alleen in euro’s, maar in meer dan 80 verschillende cryptocurrencies. Alle combinaties zijn dus mogelijk tegen een commissie van 0,5%. Zo kun je bijvoorbeeld direct NEO’s kopen met euro’s, maar je kunt ook NEO’s kopen met Litecoins. De service kiest ervoor gebruik te maken van robots die geautomatiseerde koppelingen hebben met zeer grote exchanges zoals Poloniex en Bittrex. Iedere milliseconde bepaald de robot de meest gunstige prijzen voor buy en sell orders en vergelijkt deze prijzen om tot de meest gunstige prijs te komen voor jou als gebruiker.  Hierdoor betaal je nooit een te hoge koers voor een bepaalde munt.

Het gebruik van Changelly voor jou als gebruiker is heel simpel. In slechts vier stappen kun je de cryptocurrency ontvangen die je wilt. Na de geplaatste order ontvang je binnen 30 minuten de gewenste munt op je aangegeven adres.

  1. Bepaal welke coins je wil wisselen. Bijvoorbeeld: Bitcoins voor Ethers, Litecoins voor Dash, enzovoort.
  2. Verifieer de transactiekosten
  3. Vul het adres in waarop je de cryptocurrency wil ontvangen (bijvoorbeeld het adres van je hardware wallet of je adres op een cryptocurrency exchange).
  4. Bevestig je aankoop en betaal in je gekozen currency.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Voordelen

  • Zeer gebruiksvriendelijke website, pijlsnelle afhandeling van orders.
  • Snelle klantenservice bij problemen. Binnen 24 uur een reactie.
  • Direct cryptocurrencies kopen tegen fiat (euro), bitcoin of andere altcoins naar keuze.
  • Uniek: altcoins kopen met altcoins (bijvoorbeeld: NEO kopen met Litecoin).
  • Er is alleen een email adres nodig. In tegenstelling tot veel andere exchanges is dus geen uitgebreide ID-verificatie nodig.
  • Changelly hanteert geen handelslimieten. De limieten zijn ongelimiteerd en dus ook geschikt voor grote hoeveelheden cryptovaluta’s.

Nadelen

Een groot nadeel is de commissie: je betaalt 0,5% commissie per transactie. Dit is erg veel.  Dit betaal je voor de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van het wisselen. Wanneer je je Litecoins wil omruilen tegen bijvoorbeeld NEO op een exchange als Binance, dan moet je eerst je Litecoins verkopen tegen Bitcoin, waarna je met deze bitcoins weer NEO kunt aanschaffen. Dit kost dus een stap extra en dit kost je twee maal een commissie (van 0,1% bij Binance, evengoed nog een stuk lager). Op Changelly kun je direct Litecoins ruilen tegen NEO, zonder tussenstappen. Voor deze gebruiksvriendelijkheid betalen sommige traders graag wat extra commissie. Wil je weten welke cryptocurrency allemaal te verhandelen zijn op Changelly? Bekijk het overzicht hier.

Review en ervaringen: Is de Changelly exchange betrouwbaar?

Onze Changelly ervaringen zijn vrij positief. Changelly doet wat het zegt: gebruikers kunnen snel en gemakkelijk bitcoins, euro’s en altcoins omwisselen tegen welke altcoin dan ook. Een commissie van 0,5% is hoog, maar niet uitzonderlijk hoog voor de service die Changelly biedt. Op andere exchanges is het namelijk niet mogelijk om bijvoorbeeld direct NEO te kopen met een andere altcoin zoals Litecoin of Lisk, daar moet het via een omweg met BTC of ETH als tussenstap. Het bedrijf zelf gaat al jaren mee en lijkt betrouwbaar: er is nog niet eerder sprake geweest van een hack of andere grote betrouwbaarheidsproblemen. Changelly kiest ervoor de coins niet in een account vast te houden maar te ontvangen en te verzenden van en naar grotere exchanges. Hierdoor is de kans vrijwel nul dat een transactie mis gaat.

Screenshot Changelly.com
Screenshot van de homepage Changelly.com

Most Popular Topics

Editor Picks