Coinbase is de grootste, meest bekende en veiligste cryptocurrency exchange en wallet ter wereld, gevestigd in de Verenigde Staten. Op Coinbase.com kun je cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litcoin, Bitcoin Cash en Ripple kopen maar ook veilig bewaren in een online wallet. Het Amerikaanse bedrijf is zeer gebruiksvriendelijk en populair en heeft daarom ook al meer dan 7 miljoen gebruikers.

Coinbase logo

Hoe werkt Coinbase en wat is het?

Coinbase werkt als volgt. Je maakt eenvoudig een account aan op Coinbase.com. Je kunt euro’s overschrijven naar je account waarna je BTC, ETH, LTC, BCH of XRP eenvoudig en kunt kopen op de Coinbase exchange.  Uiteraard kun je er ook voor kiezen op bijvoorbeeld Bitonic bitcoins te kopen met iDeal en deze bitcoins direct te laten versturen naar je wallet op Coinbase.com.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Voordelen

  • Zeer betrouwbaar en veilige cryptocurrency wallet voor Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash.
  • Niet alleen een online wallet als opslagplaats voor je currencies, maar tevens een exchange waar je direct deze cryptocurrencies kunt kopen en verkopen tegen EUR.
  • Gemakkelijk en snel geld storten en uitbetalen (in euro’s!) op je bankrekening.
  • Gebruiksvriendelijke apps voor iOS en Android waarmee je tevens cryptocurrencies kunt kopen.
  • Er heeft nog niet eerder een grote hack plaatsgevonden: Coinbase doet er alles aan de meest veilige exchange ter wereld te zijn. ‘Coinbase vault’ is tevens mogelijk: een extra digitale kluis binnen de exchange. Uitstekend geschikt wanneer je Bitcoins voor langere tijd wil opslaan.
  • 10 dollar welkomstbonus wanneer je 100 dollar of meer stort.
  • Kortom, de meest gebruiksvriendelijke exchange ter wereld. Uitstekend geschikt voor beginners die hun eerste Bitcoins of Ethers willen kopen.

Nadeel

  • BTC, ETH, LTC, BCH en XRP kopen is helaas niet mogelijk met iDeal. Wel met bankoverschrijving, doorgaans binnen 1 werkdag bijgeschreven op je account.
  • Het kopen en verkopen van een beperkt aantal cryptocurrencies is mogelijk. Voor het kopen van andere altcoins moet je toch echt op bijvoorbeeld Binance.com zijn.

Review en ervaringen: Is Coinbase betrouwbaar?

Onze Coinbase ervaringen zijn zeer positief. Het is een ontzettend betrouwbaar en veilig adres om niet alleen direct je eerste Bitcoin, Ethereum, Litcoin of Ripple te kopen, maar ook een veilige online wallet waar je voor de lange termijn je cryptovaluta kunt opslaan. De Coinbase app staat niet voor niets al maanden lang in de top 10 van meest gedownloade apps in de App store en Google Play Store.

Screenshot Coinbase.com
Screenshot van de homepage van Coinbase.com

Most Popular Topics

Editor Picks